Kwaliteit en regels

Richtlijnen

Corinne de Beer werkt als GZ- en eerstelijnspsycholoog volgens de richtlijnen van de beroepsverenigingen NIP, LVVP, en NVPA. De richtlijnen van de WGBO, de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst en de Wet op de Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG-wet) zijn van toepassing, evenals de wettelijke kaders van de NZA = Nederlandse Zorg Autoriteit en de AVG die is ingegaan op 25 mei 2018.Zie www.corinnedebeer.nl voor de privacyverklaring.

 

Huisregels, Privacy en AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)

Jouw gegevens mogen niet aan derden worden doorgegeven, tenzij je hiervoor toestemming hebt gegeven. Dit geldt ook voor contact met huisarts, bedrijfsarts, familieleden of wie dan ook.

Lees voor meer huisregels, privacy-beleid  en AVG  www.corinnedebeer.nl de pagina Huisregels/Privacy/AVG.

 

Klachtenprocedure

Wanneer je niet tevreden bent over de behandeling, of over de gang van zaken binnen de praktijk, dan kun je een klacht indienen. Een folder over het indienen van klachten kun je downloaden via www.psynip.nl om te zien hoe je hierbij te werk kunt gaan.

 

Huisregels contact en sociale media

Je kunt mij bellen of e-mailen voor bevestiging of wijziging van een afspraak. Wanneer je e-mail inhoudelijk ingaat op de behandeling, kan ik helaas niet garanderen dat ik dit vóór de aankomende sessie kan lezen. In dat geval raad ik je aan dat je een print meeneemt van je e-mail. Realiseer je je a.u.b. dat e-mail geen veilig medium is, wanneer je vertrouwelijke zaken bespreekt. 

 

Sociale media

Gelieve mij geen berichten te sturen via Linkedin, Twitter of Facebook. Deze media zijn niet veilig genoeg voor persoonlijke berichten. Bovendien is de kans groot dat ik ze niet lees, terwijl je in de veronderstelling bent van wel. Ik kan geen vriendschapsverzoeken van huidige of ex-clienten accepteren op sociale media. Wanneer ik dat zou doen, zou onze wederzijdse privacy op het spel staan. Het kan de grenzen van de therapeutische relatie vertroebelen.

 

Facebook
De Facebookpagina van mijn praktijk heeft als doel vakinhoudelijke informatie, lezingen of evenementen te delen met geïnteresseerden. De pagina is openbaar en kan door iedereen worden gezien. Je kunt de pagina volgen. Wel is het handig om te weten dat je naam dan herleidbaar is en dat hiermee je privacy in gevaar kan komen.

Twitter
Op Twitter post ik af en toe nieuws of vakinhoudelijke berichten. Deze zijn met name bedoeld voor GGZ-collega's. Het staat je vrij om mij te volgen, maar ook hier is het handig om te weten dat je privacy daarmee niet gegarandeerd is. Om deze reden volg ik zelf geen (ex-)cliënten via Twitter.

Als je materiaal tegenkomt over mij of mijn praktijk en het houdt je bezig, dan is de beslotenheid van de spreekkamer de aangewezen manier om dit bespreekbaar te maken. Bij twijfel over de duidelijkheid van deze huisregels, verzoek ik je om dit tijdens de sessies ter sprake te brengen.